Erhvervsprofiler

Læs omtalen af virksomhederne i kolonnen til højre:

  Belmaflex 
  Tulipanvej 21  -  9640 Farsø
  Tlf.: 98 65 77 00
  www.belmaflex.com

  Danilift
  Søndergaarden 34  -  9640 Farsø
  Tlf.: 98 63 15 99
  www.danilift.dk

Erhvervsprofiler

Belmaflex                    juni 2011

Virksomheden Belmaflex i Farsø er et godt eksempel på, at et dygtigt eksportarbejde parret med kvalitetsprodukter giver bonus. Siden starten 1. oktober 2000 har firmaet produceret og eksporteret tusindvis af muffer og fittings til producenter af fjernvarme- olie- og naturgasrør i hele Europa, inklusiv Rusland og Mellemøsten.

 

- Mit bedste eksportråd til Vesthimmerlands virksomheder er, at de går på med krum hals, siger direktør Erhard Kristensen, Belmaflex. Vi eksporterer op mod 90 procent af vor produktion og kan med det begrænsede danske marked overhovedet ikke eksistere uden vor meget store eksportandel.

Erhard Kristensen er selv ofte på farten for at pleje kontakter og sælge muffer og fittings til rørfabrikker i udlandet. Produkterne spænder over rør-dimensioner fra fem cm til 1,5 meter. De bruges til at samle rørene og er integreret i de løsninger, som fabrikkerne sælger. Gør hjemmearbejdet og gå ud på eksportmarkedet

 

- Det gælder naturligvis om at gøre sit hjemmearbejde, før man springer ud på eksportmarkedet, understreger Erhard Kristensen. Hvilket produkt har man at tilbyde, hvordan er markedet og hvem er målgruppen, er vigtige spørgsmål. at gøre sig klar, pointerer Erhard Kristensen.

 

Der er hjælp og støtte at hente hos Væksthus Nordjylland og Dansk Industri til det forberedende arbejde og til selve eksportindsatsen. Hertil kommer, at der på danske ambassader og konsulater står højt kvalificerede medarbejdere parat til at hjælpe med at åbne dørene for danske virksomheder, som vil eksportere til de respektive lande.

 

Farsø-direktøren mener ikke, at der er så meget hokus-pokus i eksportindsatsen. Når du kommer ud skal du ikke spille Karl Smart, men være dig selv. Ved at være ærlig og reel i alle dine gøremål når du langt. Vær oppe på mærkerne, vær serviceminded og undlad at hænge dig i bagateller. Og sidst, men ikke mindst: Vær sikker på, at de mennesker, du kommer i kontakt med, er gode og troværdige samarbejdspartnere, siger Erhard Kristensen.

 

Belmaflex etablerede i september 2004 et datterselskab i Polen under ledelse af direktør Bo Jensen. Det har dog ikke skadet beskæftigelsen i Farsø. Her har 35 ansatte travlt med at producere muffer og fittings, mens antallet af ansatte på fabrikken i det sydlige Polen er på cirka 25.

 

- Min drøm er at få startet noget op i Kina. Her er der et uhyre stort marked for fjernvarme, men det er nødvendigt at udføre arbejdet der på grund af den meget store geografiske afstand. Vi har gode erfaringer fra Korea, så mon ikke det lykkes at få hul på det kinesiske marked inden for en overskuelig fremtid, slutter direktør Erhard Kristensen, Belmaflex, Farsø.

Danilift                    oktober 2011

Danilift i Farsø har blikket rettet mod en innovativ fremtid. "Vi løfter højt og rækker langt" fortæller et slogan på liftvirksomheden Danilifts, hjemmeside. Det er en rammende beskrivelse i såvel direkte som overført betydning. Indehaverne, Søren Olesen og Knud Erik Markussen.

 

En fremsynet og innovativ virksomhed. Eneste firma i Danmark der udvikler og fremstiller sit eget avancerede lift-program. Vi fremstiller lifte og foretager specialopbygning på køretøjer. Danilift er meget fleksibel og ønsker at efterkomme kundernes behov.

 

Vi har leveret en speciel tunnelinspektionslift til Norge. Med førerkabine, en lille kran med borehammer samt en dyse med vand og luft. Alt styres via et joystick i førerkabinen/liften. Det hele, på et skiftelad, kan betjenes af en enkelt medarbejder. Norge har to årlige tunnelinspektioner, det reducere holdet fra tre personer til en, samt væsentlig forbedring af arbejdsmiljøet. Den specielle lift testes i norske tunneller, tilbagemeldingerne er gode. Der er løbende udviklingsarbejde i støbeskeen for at være i front og kunne tilbyde produkter med ekstra finesser.

 

I 2000 kontaktede Danilift Aalborg Universitet. En frugtbar proces med forslag til nye typer af kurve til liftene i avanceret industrielt design. Vi fik mange ideer, som bruges i dag. Dansk Design Center konstruerede en D-boks, som forsyner Kurven/liften med plads til redskaber og andre faciliteter til gavn for arbejdsmiljøet. Ønsket om innovation og udvikling fortsætter Danilift samarbejdet med Aalborg Universitet. I løbet af efteråret får vi studerende på besøg til en solution camp, hvor gode ideer, kreativitet og udvikling går op i en højere enhed. 

 

Danilift er servicepartner for den østrigske liftkoncern Palfinger i Skandinavien. Der er oprettet en afdeling i Sverige. Her sælges og serviceres virksomhedens egne produkter samt Palfingers program. Repræsenteret i Tyskland, samt en afdeling i Norge og i Ringsted. Samarbejdet med Palfinger betyder, at vi som det eneste danske liftfirma har adgang til hele virksomhedens software-system, vi kan hurtigt udbedre fejl, skaffe reservedele og komponenter.

 

Danilifts egenproduktion omfatter lifte med arbejdshøjder fra ni til 26 meter. Palfinger-liftene er fra 20 til 103 meter. Der stilles store krav til materiellet, hvad enten det er en redningslift til Falck eller lift, som elværkerne bruger til ledningsarbejder, nedskæring af trætoppe, vedligeholdelse af gade- og trafiklys og andre opgaver.

 

Omkring Danilift:     Virksomheden beskæftiger cirka 40 medarbejdere.

Søren Olesen, Hobro, og Knud Erik Markussen, Farsø, overtog i 1988 den elektroniske afdeling fra tidligere arbejdsgiver. Virksomheden beskæftigede sig fra starten med styringsanlæg til maskinbranchen samt til specialmaskiner i træindustrien og liftbranchen.

1991 erhvervede de liftvirksomheden, som de døbte Danilift. Produktion, salg og service af lifte.

2000 flyttede virksomheden til nyopførte bygninger i Erhvervsparken, Farsø. 

2003 overtog Danilift virksomheden CT Kraner og flyttede aktiviteten til Farsø.

2009 blev kranteknikken udskilt fra Danilift.

2009 blev Danilift servicepartner i Skandinavien for den østrigske lift-koncern Palfinger.

2010 Danilift Sjælland blev oprettet.

2011 Danilift oprettede afdeling i Sverige.