Danmarks Naturfredning - Vesthimmerland

Formand afdeling Vesthimmerland: Svend Skriver Dahl
Vestervang Alle 95
9670 Løgstør
Tlf: 39 65 77 18 / 40 51 52 13
Kontakt: Viktor Weiss
Tlf.: 98 62 30 91

www.dn.dk/vesthimmerland

Danmarks Naturfredning - Vesthimmerland

Vi vil bestræbe os på at gennemføre arrangementer så vi kommer ud i alle hjørner af vor prægtige natur.

Der er desværre stadig brug for Affaldsindsamlingen. Vi starter midt i april hvor de fleste skoler og institutioner stiller med flere hold.

Nattergaleturen er blevet en tradition. Starter gerne med en lille gåtur hvor naturen kommenteres. Herefter bliver vi bænket - gerne ved et bål - taler om løst og fast mens kaffen nydes og vi venter på at høre de spinkle toner fra Nattergalen.

Naturens Dag er Danmarks Naturfredningsforenings og Friluftsrådets mærkedag for naturoplevelser. Formålet er at åbne naturen for børn og voksne. Hvert år har et nyt tema. Det er altid spændende at kunne deltage og opleve noget nyt i vor meget varierede natur.

Svampetur for begyndere - og lettere øvede, er et arrangement, der gerne har en pæn tilslutning. Man skal jo vide, hvad man har med at gøre. Den røde fluesvamp er flot og farverig men kan ikke anbefale at anvende i en svamperet. Svampen er euforiserende, og det menes, at vikingerne bragte sig i en rus ved at drikke en drik, der var brygget på fluesvamp, inden de kastede sig ud i de særlige kampe, som kendes under betegnelsen: Bersærkergang. Denne særlige militære disciplin undervises der ikke længere i på de almindelige rekrutskoler.

Nogle år finder man usædvanlig mange af spiselig Rørhat eller Karl Johan, en prægtig og smagfuld spisesvamp. Den svenske konge Karl Johan syntes den var så god, at han sendte sine soldater ud for at lede efter dem i skovene i stedet for at træne dem til krig. En fornuftig konge, synes de fleste af turlederne!

Hvis man vil have et billede af en fritlevende sæl i sit kamera, står man sig ved at gå stille med dørene. Det kan sagtens lade sig gøre, hvis man forstår at færdes i nærheden af de meget sky dyr. Men - det er ikke alle dage, hvor man har have held med det forsøg.

Aktiviteten med at gå på jagt efter fjordrejer på det lave vand Limfjordens strande, er til gengæld en ubetinget succes. Naturvejleder i Vesthimmerlands Kommune Karin Winther havde fyldt det rullende naturcenter med al fornødent udstyr til denne aktivitet. Og såvel unge som ældre var ivrige efter at se, hvad der var at finde ude i vandet.