Lokale firmaer i netværk

24/01 2015

En historie om, hvordan en række virksomheder i Farsø er gået sammen i et netværk, hvor der netop er taget hul på en kursusrække i kundepleje.

Gennem 2014 har projekt Oplevelses- & Læringscenter Vesthimmerland taget forskellige initiativer, som har til formål at skabe lokal udvikling ved at arbejde i netværk på tværs af virksomheder, organisationer, foreninger og lokale ildsjæle. ETC Farsø står bag projektet med Gert Hosbond og Jarrit Hansen som tovholdere.

Et af netværkene favner en række lokale virksomheder, som har valgt et fælles indsatsområde, hvor der i et fokuseres på uddannelse af medarbejdere på tværs af de interesserede virksomheder.

Første kursus er et 3 dages AMU kursus med fokus på "kundepsykologi og personligt salg".  Kurset er ikke kun målrettet virksomhedernes sælgere, men også de personer, der har ekstern eller intern kundekontakt som servicepersoner, teknikere m.m.

Kurset blev startet i sidste uge med i alt 24 deltagere fra virksomhederne Øgaard El, Outline/Inwido og den Jyske Sparekasse. Sidste kursusdag er den 4. marts, og til den tid skal deltagerne gerne være klædt på til at møde kunderne med nye, friske øjne på alle niveauer i kundekontakten.  

- Under projektet har der i løbet af 2014 været afholdt en række netværksmøder, kurser og workshops med det fælles formål at skabe udvikling og gode aktiviteter i vores lokalområde. Det har også været vigtigt at skabe et samarbejde med Aalborg universitet for at få nyt input og forslag til nye samarbejder og aktiviteter, der kan udvikle og profilere området. I de næste måneder vil der være et konkret udviklingssamarbejde med universitet bl.a. med deltagelse af 2 sidste års studerende, fortæller Gert Hosbond, som er projektkoordinator.

I løbet af foråret arbejdes der med forskellige lokale initiativer med fokus på sundhed, bl.a. er der planer om at lave et "åben-hal" arrangement i Dronning Ingrid Hallerne i Farsø.