Olympisk stemning i Farsø

19/05 2016

Sport by night går olympisk

Fredag den 3. juni starter de olympiske lege. Ikke dem i Rio, men derimod de særdeles lokale i Farsø, hvor den årlige sport by night naturligvis afvikles i den olympiske ånd.

 

 

En stor del af byen bliver inddraget i de olympiske aktiviteter, som rent fysisk kommer til at strække sig fra Torvet 1 i centrum og til rundkørslen i den nordlige ende af byen. Hele strækningen bliver spærret af for normal trafik, således at gaderne kan inddrages til de mange olympiske aktiviteter.

 

 

Den olympiske fakkel tændes i nordbyen allerede kl.17, og kl. 18 bevæger et fakkeltog sig så til Store Torv, hvor den store fakkel, som skal brænde så længe den olympiske lege finder sted - altså til kl. 22.00!

I nord kan man også se på spændende køretøjer, såvel tohjulede som firehjulede. Vesthimmerlands Cykelcenter præsenterer årets nyheder, og Aalestrup Classic kommer og fremviser nogle af deres mange flotte veteranbiler. Desuden vil der være udstilling af ægte amerikanske flydere, medens man ved Farsø MC kan beundre gamle knallerter.

 

 

Foran Torvet 1 opbygger Farmas en bane, hvor der kan køres ATV-maskiner, og på Store Torv kan man i  skæret af den store fakkel se gymnastikopvisning og dans og opleve forskellige udstillinger og shows.

Aftenen byder også på en regulær 5-kamp mellem 5 hold, som består af en mand og en kvinde. Kampene udkæmpes forskellige steder i byen og kommer bl.a. til at byde på laserskydning, plankeslagsmål og klatrekonkurrence.

 

 

Lokalhistorisk Forening for Farsø og Omegn står for en byvandring, hvor der sættes fokus på vejskiltene, hvor historien bag fortælles. Turen tager udgangspunkt fra “perronen” ved den gamle stationsportal i midtbyen.

Herregården Hessel er også repræsenteret og vil bl.a. præsenteret den nye jubilæumsbog i anledningen af museets 50 års jubilæum.

Se hele det olympiske program HER