Vinterprogram på Stenaldercenteret

20/02 2015

Støtteforeningen for Stenaldercenteret i Ertebølle arrangerer i den kommende tid to arrangementer, som begge finder sted i centerets lokaler i Ertebølle.

Torsdag den 26 februar er det en lokal Grønlandsfar, Niels Jørgen Poulsen, som vil vise film og fortælle fra sine næsten 25 år i Grønland. Han vil bl.a.fortælle om  sprængninger og reparation af alt fra petroleumslamper til helikoptere, ligesom der vil være masser af indslag om hans egne naturoplevelser.

En måned senere, torsdag den 26. marts, vil der være mulighed for at høre et spændende foredrag om "Skagerrak4". Arkæolog på Vesthimmerlands Museum Sine Toft Jensen. Skagerak4 drejer sig om anlæggelse af et elkabel fra Tjele i Danmark til Kristiansand i Norge.

I vort område løber kablet fra Fjelsø i syd til Aggersund i nord - en strækning på 42  kilometer. Over en periode på to år fra 2011 til 2013 har bl.a. Sine fulgt  anlæggelsen med arkæologens hjerne, øjne og hænder. Det resulterede i museets til dato største arkæologiske projekt og affødte en række spændende udgravninger.

Alt dette og meget mere kan man høre om ved foredraget i Ertebølle, hvor der i øvrigt er gratis adgang til begge arrangementer.