Lokale Råvarer på Bordet !

Nordjylland er med i eliten hvad råvarer og specialiteter angår. De fornægter sig ikke på de nordjyske menukort på små og store restauranter i regionen. Friske fisk, lokale kødvarer, skaldyr og nogle af landets bedste grøntsager og urter, danner basis for ikke bare det nordjyske køkken men det  Nye Nordiske Køkken, der er repræsenteret på de allerbedste restauranter i hele landet.

Snapseruten

- en smagfuld opdagelsesrejse


Snapseruten snor sig gennem varierende landskaber med duftende urter og bær til at sætte smag på snaps, gennem gamle købstæder med brændevinstraditioner, forbi slotte, herregårde, kroer og ruiner af klostre, hvor opskrifter på kryddersnapse er gået i arv i generationer.

Med udsigt til fjord og hav fører ruten forbi en lang række af Limfjordslandets historiske seværdigheder, kulturelle oplevelser og familievenlige attraktioner. Overalt er der mulighed for afstikkere til den rene natur og til at nyde dens gratis glæder.

Lokale Smagsoplevelser

Den Lille Fiskebil  

Den Lille Fiskebil har et stort udvalg i friske fiskl lige fra Vesterhavet. Fisk er sund mad med et højt indhold af vigtige næringsstoffer. Særligt D-vitamin, jod og selen. Desuden indeholder især de fede fiskearter sunde fiskeolier - de såkaldte n-3 fedtsyrer eller omega-3 fedtsyrer. Spis derfor fisk flere gange i løbet af ugen.  Variér mellem forskellige arter - fede og magre.

Den Lille Fiskebil
 

Hver torsdag ved Tøjeksperten
fra kl. 16.15 til 17.00.


Tlf.: 26 24 52 57 
www.denlillefiskebil.dk

Himmerlandskød  

Himmerlandskød giver dig det "bedste af det bedste". På godt dansk: Høj kvalitet og dyrevelfærd hele vejen fra jord til bord. Kødkvæget er under 24 måneder, har en høj kødprocent og kødfylde. Den korte vej mellem landmand, slagteri og opskæring sikrer dyrevelfærden og et højt kvalitetsniveau. Der venter dig "en rigtig god smag i munden".

Himmerlandskød
Søren Andersen
Mejerivej 7
9640 Farsø

Tlf.: 96 49 03 00
www.himmerlandskoed.dk 

Himmelsk Got   

Himmelsk Got  "Fåreåret" starter i november hvor fårene lukkes til vædder, og ilæmmes. Fårene går på marken indtil februar måned, de kan gå ind i stalden, eller læskurene ude på marken. Omkring marts tages fårene på stald, og de klippes. Lammene fødes 4 til 6 uger senere. I maj lukkes de på græs. 

Himmelsk Got
Dorte og Christian Glasius 
Fragtrupvej 107
Fredbjerg 
9640 Farsø

Tlf.: 98 63 31 14 
www.himmelskgot.dk 

Honning fra Fiskegaarden  

Fiskegaarden har "ansat" deres egne bier til at producere honning. 
Biernes arbejdsområde er den prgtfulde natur som byder på et væld af forskellige blomster og blomstrende urter. Honningen er derfor meget smagsfuld. Prøv den på en skive friskbagt brød eller over en stabel varme pandekager .... mums !

Fiskegaarden
Illerisørevej 38, C
Hvalpsund
9640 Farsø 

Tlf.: 98 66 14 10

www.fiskegaarden.dk

Kaffe-laden   


Se mere

Kaffe-laden Lad dig forkæle med et stykke smagsfuldt hjemmelavet stykke kvalitets chokolade. Eller prøv den specielle Farsø-kaffe som er en god og fyldig Javablanding. Forskellige kaffeblandinger frister med fantastiske dufte. The er en hel videnskab. Fra den helt næsten natsorte cylon til den klare hvide the. Der er altid noget for enhver smag. 

Kaffe-laden
Storetorv 3
9640 Farsø 

Tlf.: 98 63 66 00 / 25 56 20 04
www.kaffe-laden.dk  

Kjærs Stalddørssalg - Gårdbutik


Læs mere: Kjærs Stalddørssalg 

Kjærs Stalddørssalg - Gårdbutik ligger i udkanten af Strandby. Her kan man året rundt købe friske grønsager, som er dyrket lige uden for døren. I efteråret tilbydes nok det største udvalg af græskar. Både til at skære uhyggelige Halloween hoveder eller smukke pynte græskar. Kik ind, der er altid høflig selvbetjening. 

Kjærs Stalddørssalg - Gårdbutik
Leon Kjær
Myrhøjvej 28
Strandby
9640 Farsø 

Tlf.: 20 25 64 99

Lund Fisk - Fiskebil

Lund Fisk - Fiskebil  - Vi kommer med en masse friske fisk. Hjemmerøget makrel og ål samt fiskefrikadeller mm. Vælg mellem mange forskellige typer og udskæringer. Hvis du har specielle ønsker til fisk, så ring et par dage i forvejen. Hvis de har fisken på auktionen så har vi dem også.   

Lund Fisk - Fiskebil
Tommy Lund

Mandage i ulige uger 
fra kl. 16.30 til 17.00.
ved Daglig Brugsen i Hvalpsund 

Tlf.: 50 43 50 37 / 60 61 78 73

Ostemanden fra Vindblæs  

Ostemanden fra Vindblæs nægter at tro på, at fødevaresalget i Danmark kun er forbeholdt de store nationale butikskæder. Vi tror, at der også i er plads til specialforretninger som vores, fordi folk sætter pris på god kvalitet, stort udvalg og en personlig og professionel betjening - det gør jo heller ikke noget, at vores priser er konkurrencedygtige.

Ostemanden fra Vindblæs

Hver torsdag bag ved Tøjeksperten
fra kl. 14.00 til kl. 17.00


Tlf. 98 68 30 01
www.ostemanden.dk

 

 

 

 

 

 

Skovbakker Angus   

Skovbakker Angus er kødkvæget Aberdeen Angus. De afgræsser fredede arealer på Louns halvøen. Dyrene går ude hele året og trives rigtig godt som naturplejere. Angus er rolige og omgængelige dyr som får en god, naturlig og sund opvækst i den meget afvekslende natur. Den varierede kost giver kød af meget høj kvalitet. Naturkød når det er bedst.

Skovbakker Angus
Hans Nielsen
Hesselvej 68
Hvalpsund
9640 Farsø

Tlf.: 98 63 82 82 - 24 60 64 68

Slagter Dennis   

Slagter Dennis  Det væsentlige er at kvalitets kalve og oksekød kommer fra Himmerlands Kød. Samtidig vil de øvrige leverandører af det faste udvalg af svinekød, fisk og fjerkræ komme fra lokale producenter. Kvaliteten kan smages i de hjemmelavede specialiteter som pålæg og pølser. Dagen ret kan købes, samt mad ud af huset på bestilling. 

Slagter Dennis 
Dennis Pedersen 
Nørregade 45 
9640 Farsø

Tlf.: 98 63 10 30 / 28 14 39 72 

Snapselauget på Herregården Hessel  

Snapselauget på Herregården Hessel startede i 2011 med at anlægge en krydderutehave hvor der dyrkes 25 forskellige lokale urter. Alle gode til at sætte smag på en kryddersnaps eller bitter. Find inspiration når du kommer forbi, eller endnu bedre - meld dig ind i Hessels Snapselaug og få fantastiske oplevelser.  

Herregården Hessel
Snapselauget ved Bodil Nymark
Hesselvej 40
Hvalpsund
9640 Farsø

Tlf.: 30 23 89 22
www.herregaarden-hessel.dk

Vinklub i Spar Ullits   

Vinklub i Spar Ullits. Vi smager vine fra bl.a. Frankrig, Italien og Australien. Vinene vil blive præsenteret og kommenteret af en vinkender fra Bækkelund Vine. 

Tilmeld dig og få fantastiske smagsoplevelser. 

Vinklub i Spar Ullits  
Jens Kr. Knudsen 
Foulumvej 10
Ullits
9640 Farsø 

Tlf.: 98 63 40 11
www.sparullits.dk