Vi bor i et herligt område med masser
            af unik natur lige uden for døren. 

Det er altid fascinerende at se hvor vore forfædre valgte at bygge.

Herregården Hessel ligger med en unik udsigt over Limfjorden. Var det fordi de første der byggede et hus på stedet var sørøvere??

Stenalderfolket ved Ertebølle har nok valgt beliggenheden, for nem adgang til det store spisekammer som den blå Limfjord var. 

Forfatter søskendeparret Johannes V. og Thit Jensen er født midt i byen. Faderen var distriktsdyrlæge. Johannes og Thit var ud af en søskendeflok på 11 børn. De to spændende museer fortæller om deres liv og forfatterskab.  

Udstillingen af Danske Militæruniformer gennem tiden, viser en stor del af alle de danske uniformer. Mere end 400 uniformer samlet gennem 40 år.

Men før Farsø blev til en egentlig by "farede" (= kørte) man forbi en. Nu har den lille landsby udviklet sig til en aktiv handelsby med Himmerlands største overdækkede indkøbscenter.

Museer

Danske Militæruniformer


Se mere

Danske Militæruniformer 40 års samling af uniformer og tilbehør som består af ca. 400 uniformer. Fra hæren er der næsten samtlige modeller fra 1885 og til i dag. Flyvevåbnet er næsten fuldtallig. Søværnet er de nyere uniformer i overtal. Desuden en lille samling af frihedskæmpere, Akademisk skytte-, Luftmelde- og Mortorodonnans- korpset som blev nedlagt i 1937. 

Danske Militæruniformer
Løgstørvej 2
Strandby
9640 Farsø

Tlf.: 23 80 46 80 / 20 66 40 57
www.joygro.dk

Herregården Hessel Landbrugsmuseum 

Se mere

Herregården Hessel ligger på Louns halvøen med udsigt over Limfjorden. Herregården står, som da den sidste ejer proprietær Elle forlod gården. Proprietærgård, hvor stuehuset viser hvordan man levede for 150 år siden. Laden er fyldt med hestevogne og landsbrugs redskaber. Et eldorado for spørgelystne børn, sommetider 
et mysterium for forældrene.

Herregården Hessel
Hesselvej 40
Hvalpsund
9640 Farsø

Tlf.: 98 63 81 25
www.herregaarden-hessel.dk

Johannes V. Jensen Museet


Se mere

Johannes V. Jensen Museet - for den himmerlandske nobelpristager i litteratur 1944. Johannes Vilhelm Jensen (1873 - 1950) der blev født i huset, der nu rummer museet. Mest kendt er romanen "Kongens Fald", kåret som århundredets danske roman. Effekter fra Johs. V. Jensens arbejdsværelse, fra Nationalmuseet, er opstillet på en ny spændende måde.

Johannes V. Jensen Museet
Søndergade 48
9640 Farsø

Tlf.:
98 66 67 88
www.johannesvjensenmuseet.dk

Stenaldercentret Ertebølle      


Se mere

Stenaldercentret Ertebølle Centrets sommerprogram sætter fokus på udstillingen om Ertebølletiden og på det smukke kultur- og naturlandskab rundt om Ertebølle Hoved. Der er planlagt en række aktiviteter, såsom pileflet, flinthugning og keramik fremstilling. Derudover arrangeres guidede ture til Bjerget og køkken- møddingens findested. Vær med til jagt, partering af kronvildt, skinbearbejdning og stenaldermad. 

Stenaldercentret Ertebølle
Gl. Møllevej 8
Ertebølle
9640 Farsø

Tlf.:
98 62 35 77 - 21 37 83 23

www.stenaldercenter.dk

Thit Jensens Mindestue


Se mere

Thit Jensens Mindestue rummer en samling af møbler og bøger. Malerier, billeder og yndlingskjole samt en jakke som hun fik af veninden Karin Michaelis. Thit var spiritist, 
byggede et alter med en mindetavle fra Farsø Kirke. Thit var meget engageret i Kvindens frigørelse. Mente, at Kvinden havde en ret til at bestemme over sig selv, sin krop og hvor mange børn hun ville have.

Thit Jensens Mindestue
Torvet 1
9640 Farsø

Tlf.: 
98 63 16 86
Om Thit Jensen

www.thitjensen.dk
Åbningstider følger Farsø Turistbureau åbningstider.

Vitskøl Kloster  - Kirkeruin og Krydderurtehave


Se mere

Vitskøl Kloster - Kirkeruin og Krydderurtehave. Gave til cistercienserordnen efter slaget på Grate hede i 1391. Kirken kunne have været Nordeuropas største kirke. Krydderutehaven er baseret på de originale tegninger fra et kloster i Schweitz. samtidig er der en stor blindeafdeling hvor man må plukke urter for at føle og dufte dem.

Vitskøl Kloster
Viborgvej 475
Trend
9681 Ranum

Tlf.: 96 66 36 36

www.vitskol-kloster.dk

Museer i hele Vesthimmerland