Turismeoversigt

Turistforeningens Bestyrelse  2016

Formand:
Per B. Frederiksen
Losvej 3, 9640 Farsø
Tlf. 25 54 44 12
E-mail: per(at)yde-frederiksen.dk 


Næstformand:
Nienke Jonker - ETC Farsø
Gl. Viborgvej 6, 9640 Farsø
Tlf. 51 81 10 25
E-mail: nj(at)farsoe.dk
 

Kasserer:
Ole Kuhr - Spar Nord Farsø
Torvet 8, 9640 Farsø
Tlf. 98 65 73 07
E-mail: okk(at)sparnord.dkLars Brandt
- Ertebølle Strand Camping
Ertebøllevej 40-42, 9640 Farsø
Tlf. 96 63 63 75
E-mail: escamp(at)escamp.dk 


Lise H. Jensen - Fiskegaarden
Illerisorevej 38c, 9640 Hvalpsund
Tlf. 98 66 14 10
E-mail: fiskegaarden(at)fiskegaarden.dk  
  
Rasmus Dige
- XL Byg
Farsø Tømmer- og Byggehandel Søndergade 33, 9640 Farsø
Tlf. 96 49 92 11
E-mail: rad(at)vorupgruppen.dk 

Beretning ved Generalforsamlingen i 2015

Bestyrelsens beretning for Farsø-egnens Turistforening 2015

Til medlemmerne af Turistforeningen.

Jeg vil starte med at takke for at medlemmerne støtter vores Turistforening med via sit medlemskab. Det gør at vi fortsat kan arbejde på kontoret i Farsø og påvirke at udvikle turismen i vores område. Og ikke mindst takke ETC som gør vi kan fastholde Lis på kontoret og Nienke i det job hun har som vi har stor glæde af.

Nu er det bare sådan at alle i bestyrelsen selv har travlt med at passe egne virksomheder og jobs med travlhed i præcis denne samme periode hvor der skal laves aktiviteter.

Derfor har det også det sidste år båret præg af få udfarende aktiviteter fra foreningens side, men stadig fastholdt vigtige fokus punkter.

Vi har på møderne vendt problemer og ønsker, samt nyskabninger. Eksempelvis sat en mand på opgaven at igangsætte aktivitet til en badebro/tømmerflåde ved stranden i Hvalpsund. Vi er fremkommet med forslag til statuer/skulpture af Thit Jensen og Johannes V. Jensen i hver sin rundkørsel i hver ende af byen.

Så har vi påvirket kommunen ved at deltage i møder omkring forbedret kort over cykelstier og løbe-/vandrestier. Således vi i fremtiden har et af Danmarks bedste net af sammenhængende stisystemer.

I forlængelse af dette, har vi ønsket et samlet kort indeholdende fortegnelser over alle de små gratis oplevelser i vores kommune. Såsom stendysser, mindesten, udsigts høje og alle de naturlige "hotspots" vi kan finde ved å, strand, eng og skov.

Senest har vi sat os for at kæmpe for et stort info skilt ude på E45 motorvejen. Det er mindre vigtigt hvilken attraktion der vælges, blot det peger i vores retning. Så vi ikke kun er en gennemkørsel kommune til eksempelvis Thy Nationalpark.

Velkomstmapper er en stigende succes. Hele 3600 mapper er uddelt, en vækst på 1300 i forhold til året før. Jeg vil her takke Fiskesøen i Gunderup og OK tanken i Farsø for den store hjælp de har ydet med at få uddelt de mange mapper. En særlig tak også til alle de der selv henter og uddelere mapper på egen turistvirksomhed. Uden denne hjælp var succesen svær at opnå. Her også en tak til Lis som gør det store arbejde med at indsamle data, betaling og brochure og få det koordineret sammen med Nienke på kontoret.

Derudover skal Lis have en helt særlig tak for det store arbejde at indsamle data og opsætte alle profilsiderne på Farsøs nye portal. Dette til stor glæde for alle de gæster der søger oplysninger om Farsø og omegn på nettet.

Made in Denmark blev startet op i 2014 i Gatten. Farsø havde sat alle sejl til, for at de mange gæster skulle opleve vores by dynamisk med oplevelser og gode indkøbs muligheder. Konceptet med open by night, bliver dog beskåret til normale åbningstider i år, da de mange gæster var trætte, efter en hel dag på de grønne plæner. På trods af det, kan vi takkeLars Larsen for at trække så meget opmærksomhed til 9640 med den kæmpe store golf aktivitet. Især spisestederne og overnatnings stederne havde stor glæde af.

Vores kommune kom med en udmelding for få år siden at vi i turisme skal opnå en årlig omsætning på 1 milliard. Vi er på vej, men der er lidt vej endnu. Vi kan takke vores turistchef Anna Ostenhoff for at tage initiativ til at uddanne os til bedre værter, samt styrke vores kendskab til IT blandt andet Google adwords, Facebook mm.

Der har desværre ikke sidste år været afholdt nogen møder i Turistforum, og endnu ikke indkaldt til noget i år. Beklageligt da det ligesom er vores øverste talerør i turisme. Jeg håber på mere aktivitet i år. Det forlyder at Anna har fået nyt job, vi takker Anna for hende samarbejde og ønsker hende held og lykke med de nye udfordringer.

Jeg vil også takke de frivillige i Hvalpsund for det store arbejde i Hytten med servicerer turisterne og besøgende til området.

Jeg vil sluttelig sige en særlig tak til medlemmerne af bestyrelsen, som medvirker til at vi gerne vil yde en særlig indsats for Farsø og omegn. Tak til Nienke som skriver vores indkaldelse og referater fra vores møder og holder trådende sammen.

Vi er stolte af vores smukke område, med uspoleret natur og historiske minder.

Det skal vi bare have fortalt resten af verden. Så vores arbejde slutter aldrig.

I ønskes alle en dejlig dansk sommer!

De bedste hilsner

Lars Brandt

Formand

Farsø-egnens Turistforening